KANDERSTEG

  • 01SSKandertalkanderstegKandersteg
Kandersteg, gelegen op 1178m, is een gemeente in het Frutigenland (Kanton Bern). In het wapen van de gemeente wordt een adelaar (Frutigadler) en de "Steg" (brug) die over de Kander loopt getoond. Kander (betekent: rivier) en Steg (de brug over de Kander) . De beschrijving van de Kander vindt zijn oorsprong in het Keltische woord "candara" hetgeen wit betekent, dit naar analogie van het wit schuimend water, dat zich vanuit het Gasterntal richting Kandersteg-dorp, via een prachtige waterval naar beneden stort.

In Kandersteg, zijn tal van wandelmogelijkheden over alpenweiden en door groene bossen, onder andere in het Gasterndal (een kloof met steile wanden) en naar de prachtige Oeschinensee, een bergmeer gelegen op 1578m. hoogte, aan de voet van de , Fründen- , Doldenhorn- en Blüemlisalpgroep 3650m. Tevens gaat er nog een kabelbaan naar Sunnbüel, die het wandelgebied naar de Gemmipass ontsluit. (Zie ook het verhaal onder Berghutten; de Doldenhornhütte en de Gemmipass onder bergwandelen in Wallis).

Aan het eind van Kandersteg brengt de autotrein u in een klein half uur naar Goppenstein in het Kanton Wallis, via de 14,6 km. lange Lötschbergtunnel. Sommige treinen rijden door naar Brig. De tunnel kwam in 1913 gereed, en ligt op 1240m. hoogte en is hiermee de hoogste normaalspoorlijn van Zwitserland.