THUN

  • 03ThunKasteel Thun
De gehele noordpunt van de Thunersee wordt ingenomen door stad Thun. Thun heeft een mooie oude stadkern en wordt doorsneden door de rivier de Aare, die hier de Thunersee verlaat. Een dubbelhoge winkelgalerij, het 16e-eeuwse gemeentehuis, de stads kerk met overdekte trap zijn o.a. de blikvangers van de romantische oude binnenstad. Thun wordt gedomineerd door het indrukwekkende Zähringer kasteel met zijn vier torens uit 1911, nu een historisch museum. De Zähringers namen in de 12e eeuw de stad over van de Thuner graven. De Aare stroomt vanuit de Thunersee via prachtige houten sluizen de oude binnenstad binnen. Tussen het hoofdstation en de oude binnenstad wandelt men over de Schwäbispromende langs de Aare. In 1384 werd de strategisch gelegen stad Thun door Bern gekocht.

THUNERSEE

  • 02ThunerseeBlumlisalp
De Thunersee, met een lengte van  ruim 18km en ongeveer 4km breed, is een groot meer aan de Alpenrand, met een vrolijk karakter, mooie landschappen en glooiende oevers. Talrijke dorpjes met landhuizen, kerken, burchten en wijngaarden zijn zeker de moeite om te bekijken. Een boottocht over de Thunersee en/of Brienzersee mag zeker niet ontbreken tijdens een vakantie in deze regio. Het prachtige gerestaureerde stoomschip de “Blümlisalp” (varend op de Thunersee) is een belevenis op zich, stoomliefhebbers komen ogen te kort bij het zien van de machinekamer. Zie ook de volgende link: bls

OBERHOFEN

  • 01OberhovenOberhoven
Oberhofen, een dorpje aan de noordelijke kant van het meer, met zijn prachtige burcht uit het jaar 1191. Deze burcht heeft een mooi park met oude bomen en planten, bijzondere bloemen en een langs de oever van het meer gelegen strand. (Ook wel Oberländische Rivièra genaamd).