BRIENZ-AXALP

  • 01RegiobrienzaxalpAxalp
De lawine- winterstorm “Lothar” van 1998/99 heeft hier enorme schade aangericht. Op de weg naar de Briez-Axalp en in de buurt van Hinterburgsee zijn enorme bomen als luciferstokjes afgebroken. Een wildernis van omgevallen- en afgeknakte bomen bleef over.

Houtsnijders kwamen op het idee om een sculpturenweg aan te leggen naar de Hinterburgsee. Elk jaar komen er nog nieuwe sculpturen bij gemaakt door houtsnijkunstenaars die van de overgebleven stronken een fascinerende sculptuur maken. zie ook de volgende link: http://www.schnitzlerweg-axalp.ch/. Op de route vind je veel sculpturen die met een kettingzaag, hamer en beitel tot prachtige figuren zijn gesneden.

Zeker een route om aan te raden, vooral als men nog maar pas in de bergen is om te acclimatiseren. Ook kinderen zullen genieten van deze route en als er ook nog wordt gegrild bij de  Hinterburgsee zal je geen kind aan ze hebben en zij hebben de dag van hun leven. Axalp gelegen op 1535m is ons uitgangspunt en gemoedelijk met weinig stijgingen wandelen we naar de Hinterburgsee (1516m) gelegen aan de voet van de  Oltschiburg en Axalphoren. Links van de Hinterburgsee gaat het over de Hinterburg richting Züün, dat vanuit Balm bij Meiringen met de auto te bereiken is. Via de steile klim rechts van de Hinterburgsee wandelen we via Chruttmettli (1717m) over de Balzisschwand terug naar Axalp.