REUTI-BRÜNIGPASS

  • 01HaslibergreutibrunigDalstation Meiringen
Deze wandeling begint met de kabelbaan van Meiringen naar Reuti op de Hasliberg. De panoramawandeling zoals deze wandeling wordt aangeduid, heeft een lengte van ca. 9 km en duurt ca. 3.15 uur (juiste wandeltijd zonder pauzes meegerekend) het hoogteverschil is ca. 400 meter. Vanuit de kabelbaan in Reuti (1060m) wandelen we richting Panoramaweg dat duidelijk staat aangegeven. Dit stukje panoramaweg is tevens het laatste stukje van de Kugelweg Hasliberg vanaf Reuti gezien. Een speels opgezette avonturenwandelpad met gevarieerde knikkerbanen die het hele gezin zullen inspireren.

  • 02HaslibergreutibrunigRosenhorn, Mittelhorn, Welhorn, Wetterhorn, Monch en Eiger
In Reuti genieten we nog even van het prachtige uitzicht op de Eiger en Mönch in het Grindelwald-dal met op de voorgrond de Rosenhorn, Wellhorn en Wetterhorn in het Rychenbachtal richting Grosse Scheidegg.

 

 

  • 04HaslibergreutibrunigKnikker-kogelbaan Reuti
Deze Kugelweg Hasliberg wandeling start in Bidmi en loopt naar Reuti en duurt ca. een uur. Kugelweg Hasliberg werd in 2023 geopend, de kogels voor de knikkerbaan kosten 3 CHF en kan men bij de kiosk van de kabelbanen kopen. Zodra we de kabelbaan Reuti/Bidmi passeren dalen we van het knikker pad af en volgen de bordjes Panoramaweg naar de Brünig. We passeren bij Eggligraben de Alpbach en wandelen gemoedelijk op deze warme dag door het bos richting Brünig.

  • 06HaslibergreutibrunigPanoramaweg Wilerhorn en Mandli
Zodra we het bos uitkomen opent zich een werkelijk prachtig uitzicht boven Hasliberg Goldern dat op een ansichtkaart niet zou misstaan. Hasliberg Goldern laten we links liggen. Vervolgens wandelen we door Wasserwendi langs het zwemmeer Hohfluh op de Hasliberg naar Hohfluh waar het bij de plaatselijke super tijd wordt voor een versnapering. Het is dan nog dik een uur wandelen naar de Brünigpas dat we via Gällistein bereiken in de aangegeven tijd. Vanzelfsprekend kan men de wandeling ook in omgekeerde richting lopen vanaf de Brünigpas is de route ook duidelijk bewegwijzerd.