Äugstenhütte - Aeugstenhütte (1498m)

Hoogte: 1498m
Kaart: 1154 Spitzmeilen, 237 Walenstadt
Max. Slaapplaatsen: 21
Startpunt: T2 2.45h van Glarus/Ennenda, 10' Äugsten/Bärenboden.
Geopend: mei-oktober.
Website:   https://www.aeugstenhuette.ch/      glarus  roodwit

  • 04AugstenhutteAugstenhutte
De Äugstenhütte ligt boven Glarus-Ennenda, in het verboden jachtgebied Schilt. De berghut heeft slechts 21 slaapplaatsen. De nabijgelegen Äugstenbahn brengt u comfortabel naar het bergstation van de Äugstenbahn op Bärenboden (1446m). De zes persoons cabine vertrekt om het kwartier, tenzij er eerder zes personen staan te wachten. 

  • 03AugstenhutteInfo Wandelingen Augstenhutte
Talloze wandelpaden leiden u door het steile berglandschap naar de Schilt, Gufelstock, Rotärd, Schwarzstöckli, Holzflue, om er maar een paar te noemen. Gemzen en steenbokken zijn gewend geraakt aan wandelaars en met een beetje geluk ziet u ze grazen langs de wandelpaden. 

 

 

 

  • 05AugstenhutteAugstenhutte
Op de website van de Äugstenhütte valt te lezen dat de verhuizing naar het tijdelijke onderkomen per 02-08-2021 is afgerond, Chläus (Nick) en zijn team kijken naar u uit. Helaas is er niet vermeld dat de halve Äugstenhütte is afgebroken en er vanuit de grond een volledig nieuwe hut gebouwd gaat worden. Dat dit een noodvoorziening is, is niet erg maar geef dan aan op de website dat er nieuwbouw gepleegd gaat worden, bovendien wist het overgangsteam, om zo maar te noemen, helemaal niets van de omgeving en de wandelroutes in het gebied. 

  • 09AugstenhutteKreuz-Enzian-Gentiana-cruciata
Een folder met de wandelroutes was zowel bij de kabelbaan als bij de Äugstenhütte niet voorradig. Wij kuieren wat door het gebied en hebben een prachtig uitzicht op de regio Glarus en wandelen dan richting Holzflue en genieten van de vele doorkijkjes en prachtige gentianen langs het wandelpad. Na enige tijd besluiten we terug te wandelen naar de kabelbaan die ons in luttele minuten weer naar Ennenda brengt. Dit steile wandelgebied ziet ons niet weer terug en we zullen het dan ook met deze foto van de Äugstenhütte moeten doen.